Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

There is only one Koli!

 

Kolin jylhissä maisemissa ovat monet taiteilijat löytäneet innoituksen lähteensä - kuvataiteeseen, musiikkiin, runouteen.         Ja löytävät edelleen.

 

 

Tervetuloa! Welcome!

 

 

www.koli.fi

 

 

 

   

 

 

                                              Koli tunnettiin vanhoissa kartoissa nimellä Mustarinta. Joulukuussa 2014 valmistunut lyhytelokuva MUSTARINTA - Elokuva Kolista palkittiin Berlin Independent Film Festival 2016 -elokuvajuhlassa  parhaana kokeellisena lyhytelokuvana. Palkitun  Mustarinta -trailerin voit katsoa täältä, koko elokuvan näet Kolin Luontokeskus Ukossa. Tervetuloa! Elokuvassa pääosassa ei ole ihminen, vaan luonto ja sen asukkaat. 

Aikana, jolloin Koli tunnettiin nimellä Mustarinta, Kolilla sijaitsevaa luolaa, Pirunkirkkoa, asutti velho Ukko Kinolainen. Hänellä oli suuret voimat. Lähteetkin alkoivat kiehua hänen läheisyydessään. Pirunkirkko on 34 m pitkä ja 1-7 m korkea. Siellä ovat vierailleet monet aikansa kuuluisat taiteilijat. Vuonna 1893 Eero Järnefelt kirjoitti luolan seinään punaisella runon.  - Millaisen? Tule ja kuule. Opasvaraukset: lieksan.oppaat@gmail.com.